DC Cars logo
Davy Cooreman
Fabriekstraat 98
B-9200 Baasrode
+32 (0)474 64 22 60
dc.cars@telenet.be

Ma-Do: 8.30u-12u en 12.30u-18u
Vrijdag: 8.30u-12u en 12.30u-15u
Weekends en feestdagen gesloten

DC Cars

Over ons

DC Cars Baasrode

Davy's interesse in mechaniek en motoren ontstond al heel vroeg. Wanneer zijn vader het gras afreed, liep hij gefascineerd mee naast de grote grasmachine. Op 12-jarige leeftijd begon Davy aan zijn eerste job als garagist: grasmaaiers opkopen op het containerpark, hun motor herstellen en het kader opknappen en verven, en ze opnieuw verkopen via de koopjeskrant. Dat ging over in bromfietsen en op zijn 16de een auto om aan te sleutelen en mee te crossen in de velden.

Natuurlijk begon Davy aan een opleiding waarin hij zich kon uitleven in zijn passie. Na industriële wetenschappen in het secundair behaalde hij een bachelordiploma autotechnologie. Tijdens zijn studies vergaarde hij reeds werkervaring door wagens op te knappen en te verkopen en door weekendwerk bij Bandencentrale Cosyns in Hamme.

Na zijn afstuderen begon Davy halftijds te werken bij de Nissan garage Chalmet in Dendermonde. Tegelijk startte hij zijn eigen garage in bijberoep vanuit de ouderlijke woning. Daar was een smeerput voorhanden en de tuin werd geleidelijk omgevormd tot parking. Het was oktober 2007, en DC Cars was geboren.

In 2008 ruilde Davy zijn job bij de Nissan garage voor een functie als verzekeringstussenpersoon bij Hamburg Mannheimer. Deze job combineerde hij drie jaar lang met het nog jonge DC Cars. In 2011 keerde hij terug naar een baan als mecanicien bij BMW Vandenbroeck in Dilbeek.

Sinds oktober 2012 draait DC Cars fulltime. De handel in tweedehandswagens kende steeds meer succes en ook het onderhoud en de herstellingen namen sterk toe. De oorspronkelijke locatie barstte uit haar voegen. Davy kocht een nieuw pand in Baasrode dat hij samen met zijn vader verbouwde. In bijna anderhalf jaar knapten ze het huis op en bouwden een garage met alle nodige professionele uitrusting en apparatuur.

DC Cars verhuisde officieel naar de nieuwe garage in september 2017. De garageactiviteiten en de aan- en verkoop van tweedehandswagens groeiden nog verder, waardoor Davy het niet meer alleen kon bolwerken. Zelfs niet met de enthousiast helpende hand van zijn vader Luc. In oktober 2017 startte Liesbeth als allround medewerkster en in november 2017 kwam Robin als ervaren mecanicien DC Cars versterken.

In de lente van 2019 kwam er een tweede bedrijf genaamd DC CARS OUDEGEM bij. Samen met Tommy Temmerman sloeg Davy de handen in elkaar om jonge tweedehandswagens aan te kopen en verkopen. Zo werd werd de werkplaats alweer snel te klein. Vooral het klaarzetten van de tweedehandswagens was afhankelijk van het weer, in de regen auto's afwassen brengt immers weinig op. Plannen voor een nieuwbouw garage liggen klaar maar de tijd voor alle procedures te doorlopen was er niet. Zo werd er in de zomer van 2019 een voorlopige uitbreiding van de werkplaats gebouwd met 2 bruggen en een binnenwasplaats.

DC Cars Baasrode

DC Cars is al langer actief in de autosportwereld maar de garage heeft steeds voorrang gekregen op de autosport. Zo reed Davy in 2011 en 2012 een volledig seizoen in de super privé cars op Warneton waar hij tweemaal de 2e plaats behaalde in het kampioenschap en dit met zijn Nissan 100NX GTi welke zijn eigen wagen is geweest op zn 20ste. Sindsdien deed Davy ervaring op op trackdays en in de DNRT series in Nederland. Sinds 2019 rijdt Davy mee in Belcar Historic en Youngtimer cup met een Honda CRX. Hier kan je alles van volgen op een afzonderlijke pagina op facebook genaamd "DC CARS RACING". Ook alle tweedehandswagens en nieuwtjes zijn te volgen op de facebook pagina's "DC CARS" en "DC CARS OUDEGEM".

De toekomst van DC Cars is veelbelovend. Davy en zijn team volgen regelmatig cursussen en bijscholingen om de vakkennis actueel te houden. Verdere uitbreidingen zijn gepland, met onder andere een nieuwe werkplaats waarin meerdere bruggen de capaciteit opnieuw zullen vergroten en waar reeds infrastructuur voor elektrische wagens voorzien zal zijn zoals een laadpaal.

DC Cars is een jong en sterk groeiend bedrijf dat is ontstaan uit passie en blijft innoveren en evolueren. De automobieltechnologie en de hele sector mobiliteit is immers steeds in beweging.

DC Cars Baasrode